top of page
  • Foto van schrijverJudith Hoekstra

Hoe Caine's verbeelding de wereld veranderde

Bijgewerkt op: 19 nov. 2018

Uit het niets moest ik aan Caine denken. Dit prachtige, onroerende en inspirerende verhaal over de 9-jarige jongen uit LA die zijn eigen arcade wereld bouwde.

In 2012 stapte filmmaker Nirvan Mullick toevallig de wereld binnen van Caine. En wat er toen gebeurde ...

De kracht van verbeelding

Elke keer als ik dit filmpje zie, schiet ik vol van geluk.

Caine heeft met zijn Arcade zoveel grote en kleine mensen geïnspireerd. Tot op de dag van vandaag komen mensen naar Caine's Arcade. De kracht van zijn verbeelding om zijn eigen wereld vorm te geven is zo voelbaar. Caine ging niet als een consument naar de winkel om een flipperkast te kopen. Hij ging er zelf een maken, DIY, als prosument.


De organische stap naar techniek en technologie

In het tijdperk waarin we leven wordt de positieve verbeeldingskracht van denkers als Caine steeds belangrijker om de uitdagingen van morgen aan te gaan. En er is geen mooiere manier om jongeren te laten zien dat de stap naar techniek en technologie niet moeilijk is en dat iedereen het kan leren. Het is namelijk niet erg als je het nog niet weet, je gaat het gewoon uitproberen. Ongeacht of je nu een jongen of meisje bent.

En daar bleef het niet bij

Caine inspireerde een beweging die deze belangrijke skills en mindset naar kinderen in de scholen ging brengen. Zo ontstond de stichting imaginatie.org

Hun visie voor kinderen en communities in de 21e eeuw:

"We imagine a world where creativity and entrepreneurship are core social values nurtured in schools, homes and communities everywhere, where all children are taught to be creative thinkers and doers, and encouraged to make their very best ideas happen."

En zo worden er tot op de dag van vandaag op diverse plekken Arcades gebouwd. Gewoon met karton. En worden kinderen geïnspireerd de volgende generatie innovators te worden door creatief te spelen.


En Caine?

Mijn zoektocht begon met de vraag: "Hoe is het nu met Caine?" en het heeft me weer zoveel prachtige initiatieven laten zien! Het delen meer dan waard.

En Caine doet het geweldig, hij wil verder met bouwen en engineer worden.


Zullen we samen Arcades bouwen en onze toekomst vormgeven?

Wil jij ook deze energie en inspiratie voelen? Spelen met de kracht van verbeelding, creativiteit en ondernemerschap in jouw team, klas, event of organisatie? De NieuweMakers kunnen helpen je graag!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page